Vil dere fikse opp nabolagets lekeplass?

I Sola har vi mange flotte lekeplasser, men noen steder er gammelt utstyr fjernet og området satt på vent. Nå kan dere søke om å ta hånd om området og få nabolaget til å utforme det sammen.

Klikk for stort bildeDenne lekeplassen skal et nabolag i Tananger ruste opp i tiden som kommer

Prosjektleder i kommunen, Helga Aareskjold Gjøse, har allerede satt i gang flere nabolag og utformet flotte steder for både lek og sosialt samvær, men hun forteller at det er mange flere lekeplasser å ta av i hele kommunen. – Prosjektene til nå har vært veldig positive, og det er kjekt at folk får utforme steder i sitt nabolag i fellesskap med hverandre og med kommunen, sier Gjøse.

Områdene trenger heller ikke bare tilrettelegges for lekeapparater. Gjøse har fått nabolag til å både etablere lekeplasser for barn med nye sklier, huskestativ og sandkasser, og mer voksne Klikk for stort bildePå Skadberg har en velforening laget en felles kjøkkenhage på lekeplassen.møteplasser tilrettelagt for sosialt fellesskap med grillplass, kjøkkenhager, benker og bord. Mulighetene er mange og utedrift tar gledelig imot innspill til flere måter å utforme områdene på.

Registrer din velforening

Vet du ikke om det finnes en velforening i nabolaget, er noen allerede registrerte i kommunens lag- og organisasjonsregister her. Vi oppfordrer flere velforeninger å registrere seg her, så flere i ditt nabolag både kan bli med og i fellesskap søke om å gjøre om lekeplasser til levende fellesarealer. Finnes det ikke en velforening, kan du starte opp en selv.

Utlån av redskaper

Gjengen på utedrift har også etablert en ordning for utlån av redskap for å vedlikeholde lekeplassene. Her kan man enkelt booke lån av utstyr for dugnad på lekeplassen og hente utstyret på kommunens lager på Joa.

Kommunen står selv for vedlikehold av lekeapparater. Velforeningene som overtar drift av en lokal lekeplass skal dermed selv invitere til dugnad for å vedlikeholde området med gressklipping og spyling. Avfallshenting i forbindelse med drift og vedlikehold kan avtales med kommunen.

Les mer om ordningen og hvordan dere kan komme i gang her.