Bestill koronatest

Alle som mistenker at de kan være smittet av covid-19, kan teste seg med hurtigtest eller bestille test ved kommunens teststasjon. Testing i regi av kommunen er gratis.

Hold deg hjemme hvis du er syk og unngå kontakt med andre mens du venter på koronatest. Ikke bestill test i andre kommuner enn der du bor, eller oppholder deg. 

Bestill test (PCR-test på teststasjon, ikke hurtigtest) 

Velg Timeavtaler. Når du bestiller på nett, må du velge nærmeste teststasjon for Sola ved å klikke på "Bestill time i annen kommune". Da velger du "Stavanger", og får opp vår nærmeste teststasjon på Stavanger Forum. 

Du kan også bestille time for testing ved å ringe koronatelefonen 51 91 40 30, alle dager 10.00 - 14.00.

Hvor kan jeg få tak i hurtigtester?

Du kan bruke alle covid-19-hurtigtester som er CE-merket. Du kan enten kjøpe hurtigtester på apotek/butikk, eller få hurtigtester fra Sola kommune. Ved symptomer, få noen andre til å hente testutstyret.

Utdeling av hurtigtester i Sola i uke 43: Tidligere Soltun alderspensjonat, Soltunvegen 3, i Solakrossen.

Åpningstider:

Mandag – fredag 16:00 – 18.00

Lørdag – søndag 13:00 – 15:00.
 

Når kan jeg ta hurtigtest og når PCR-test?

Du kan teste deg selv med hurtigtest eller ta PCR-test hvis du har symptomer. Er hurtigtesten positiv, må du bestille PCR-test ved kommunens teststasjon for å bekrefte hurtigtesten.
 

Hva om jeg trenger koronatest for en reise?

Ta kontakt med privat helseaktør. Kommunens teststasjoner er forbehold testing i forbindelse med mistanke om covid-19-sykdom og smittesporing. Det tas ikke tester i forbindelse med reiser. 
 

Kan jeg bruke kommunens teststasjon for å teste meg ut av innreisekarantene?

Ja, hvis du er i hjemmekarantene. Hvis du er i hotellkarantene kommer et testteam og tester deg på hotellet.
 

Hvor foregår den kommunale testingen?

Kommunens testing foregår på to testasjoner i Stavanger Forum, Alle som skal testes må gjøre en avtale og få et oppmøtetidspunkt. 

Du kan kjøre bil, sykle, gå eller lignende/tilsvarende til teststasjonen, men du kan ikke bruke offentlig transport. Dersom du har spørsmål om dette ring 51 91 40 30. 

Hvem tester turister og gjestearbeidere?

Testing av gjestearbeidere, bekreftelse før reiser, studier, konkurranser og lignende må bestilles hos privat helseaktør/bedriftshelsetjeneste.

Turister og andre uten fastlege kan ringe koronatelefonen 51 91 40 30 mellom 10–14 alle dager. Kontakt legevakten på 116 117 hvis du er turist eller besøkende i Sola uten fastlege i regionen og får symptomer på covid-19 med behov for legeundersøkelse.

Testsenter på Stavanger lufthavn, Sola

Testsenteret på flyplassen er kun tilgjengelig for deg som har vært ute og reist, og ankommer Stavanger lufthavn, Sola. 

Testsenter ved ferjeterminal, Risavika havn

Les mer om Risavika under reiser og testing.

Gratis private hurtigtester

NB! Private aktører som tar hurtigtest tar kun tester for koronasertifikat til arrangementer og reiser. De tar ikke hurtigtester i forbindelse med smittesporing og karantene.

Salubritas har en teststasjoner for gratis hurtigtesting (antigentest) for koronasertifikat for arrangementer og reiser på Strandkaien nedenfor Stavanger konserthus og på Sandnes stadion i Sandnes idrettspark på Trones. Bestill test her salubritas

Andre tilbydere på Nord-Jæren av gratis hurtigtest til arrangementer med koronasertifikat:

NordicDx AS. Se nettsiden NordicDx

International SOS. Se nettsiden International SOS.