Koronavaksinasjon i Sola kommune

Uke 24: Hvem vaksineres nå? 

I uke 24 mottar vi 1 086 doser med koronavaksine. Rundt 400 av disse brukes til dose to, mens resterende 700 gis som første dose.

Det er innbyggere i aldersgruppen 55 - 64 som får tilbud om første dose denne uken. 

Hvem skal vaksinere meg? 

Dersom du er i en av risikogruppene 4 til 7 med underliggende sykdommer, har vaksineringen frem til nå foregått via fastlegen din. Les mer om risikogruppe 4 - 7 her. Dersom du mener å være i en av risikogruppene, men ikke har fått tilbud via din fastlege til nå, skal du registrere deg på lenken under for å få tilbud. 

Alle friske innbyggere under 65 år (gruppe 8 - 11) er det kommunen som vaksinerer.

REGISTRER DEG HER 

Når du har registrert deg, vet vi at vi skal tilby deg vaksine hos oss. Vi varsler deg når det er din tur og du får muligheten til å bestille tid. 

Hvor langt frem i tid kan jeg bestille tid? 

Når du får tilgang til timebestillingssystemet, vil du se tilgjengelige tidspunkt vi har for de neste par uker. Vi anbefaler deg å bestille så raskt du har mulighet, men dersom du ikke har anledning, kan du logge inn på nytt så mange ganger du vil de neste fire ukene for å se nye tidspunkt. Vi legger ut timer fortløpende og så snart vi vet hvor mange doser vi får. 

Hvis du er utenfor dekningsområde, for eksempel offshore, og dermed ikke kan motta SMS i perioder, kan du til enhver tid logge inn i registreringssystemet og sjekke om du har fått tilgang til å booke tid. 

Etter at du har registrert deg 

Etter at du har registrert deg, skal du vente på din tur. Du vil deretter motta en SMS fra kommunen når det nærmer seg. Da får du tilsendt en lenke fra kommunen, hvor du på nytt kan logge inn og bestille et ledig tidspunkt til vaksinering. 

Tidspunktet denne SMSen kommer, avhenger av din alder og når vi får nok doser til det. Vi følger rekkefølgen satt av FHI. 

Har kommunen sendt ut SMS om registrering? 

Ja, vi har sendt ut SMS til alle innbyggere mellom 18 og 64 år. Dersom du ikke skal ha mottatt den, er det fordi du ikke har nummeret ditt registrert i Sola kommune. Da kan du registrere deg direkte på lenken. 

Dette er kun en registrering, og ikke en bestilling av vaksinetime. Du må likevel vente til det er din tur før du får mulighet for å bestille time. 

Hvis du allerede er vaksinert, enten i samråd med din fastlege som risikogruppe, eller som helsepersonell, kan du også se bort fra SMSen. Dersom du har fått første dose fra fastlegen, skal du ikke bestille time til første dose fra Sola kommune, da vil du potensielt få feil tidsintervall på vaksineringen. 

Mer informasjon om vaksinering i Sola 

Korona: vaksine

Vaksinestatus i Sola

Vi vet med en til to ukers varsel hvor mange vaksinedoser vi mottar. Det er FHI som står for fordelingen og utsendingen av vaksiner til hele landet. 

Status, uke 24:

Fra uke 1 og til og med uke 23 har vi satt totalt rundt 11 292 doser av vaksinen Pfizer Comirnaty. Tallet er forutsatt at vi henter ut seks doser fra hvert hetteglass. 

Av disse dosene er: 

 • Ca. 6 677 brukt til første dose
 • Ca. 5 746 brukt til andre dose

I uke 24 er leveringen på 181 hetteglass regnet med å gå til: 

 • Ca. 678 til første dose 
 • Ca. 408 til andre dose 

Det er gruppe 4 - 8 som vaksineres. 

Leveranser

 • I uke 1 mottok vi 13 hetteglass med Comirnaty. 
 • I uke 2 mottok vi 6 hetteglass med Comirnaty. 
 • I uke 3 mottok vi 13 hetteglass med Comirnaty. 
 • I uke 4 mottok vi 26 hetteglass med Comirnaty. Fra uke 4 startet vi også å sette andre dose.
 • I uke 5 mottok vi 52 hetteglass med Comirnaty. I uke 5 begynte vi på risikogruppe 2.  
 • I uke 6 mottok vi 45 hetteglass med Comirnaty. 
 • I uke 7 mottok vi 39 hetteglass med Comirnaty. I uke 7 begynte vi på risikogruppe 3.
 • I uke 8 mottok vi 46 hetteglass med Comirnaty, disse går til andre dose. I tillegg mottar vi 200 doser AstraZeneca, som skal gis til helsepersonell.
 • I uke 9 mottok vi 32 hetteglass med Comirnaty, disse går til andre dose. I tillegg mottar vi 100 doser AstraZeneca, som gis til helsepersonell. 
 • I uke 10 mottok vi 35 hettegass med Comirnaty, og 100 doser AstraZeneca.
 • I uke 11 mottok vi 38 hetteglass med Comirnaty og 200 doser AstraZeneca. 
 • I uke 12 mottok vi 70 hetteglass med Comirnaty.
 • I uke 13 mottok vi 63 hetteglass med Comirnaty. 
 • I uke 14 mottok vi 128 hetteglass med Comirnaty, og starter vaksineringen av risikogruppe 4. 
 • I uke 15 mottok vi 143 hetteglass med Comirnaty.
 • I uke 16 mottok vi 128 hetteglass med Comirnaty.
 • I uke 17 mottok vi 161 hetteglass med Comirnaty.
 • I uke 18 mottok vi 138 hetteglass med Comirnaty.
 • I uke 19 mottok vi 124 hetteglass med Comirnaty.
 • I uke 20 mottok vi 165 hetteglass med Comirnaty.
 • I uke 21 mottok vi 168 hetteglass med Comirnaty.
 • I uke 22 mottok vi 240 hetteglass med Comirnaty.
 • I uke 23 mottar vi 188 hetteglass med Comirnaty.
 • I uke 24 mottar vi 181 hetteglass med Comirnaty.

I hvert hetteglass Comirnaty er det seks vaksinedoser.

Hvem vaksineres når?

Når kan jeg regne med å få vaksinen?

Det er vanskelig å si, da dette avhenger av leveransene Norge får.

FHI har laget noen ulike scenarioer om hvordan vaksinering og tempo vil bli i løpet av våren og sommeren. Les mer om scenarioene hos FHI. Sola kommune kan ikke fremskynde eller avvike vaksineringsplanen. Vi vaksinerer med de dosene vi får, og det vil bli vaksinering i hele sommerferien. 

Hvem blir prioritert først?

Prioriteringen er satt av Folkehelseinstituttet (FHI). 

1. Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper
2. Alder 85 år og eldre, og utvalgte helsepersonellgrupper
3. Alder 75 – 84 år
4. Alder 65 – 74 år, og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp
5. Alder 55 – 64 år med underliggende sykdommer/tilstander
6. Alder 45 – 54 år med underliggende sykdommer/tilstander
7. Alder 18 – 44 år med underliggende sykdommer/tilstander
8. Alder 55 – 64 år
9. Alder 45 – 54 år
10. Alder 18 - 24 år, samtidig med 40 - 44 år. 
11. Alder 25 - 39 år. 

Størrelse på grupper 

Under ser du antellet solabuer det er i hver gruppe. Her er ikke fratrukket alle som er i ulike risikogrupper eller som allerede er vaksinert av andre grunner (f.eks. som helsepersonell).  

Gruppe 8: 55-64 år: 3173 personer
Gruppe 9: 45-54 år: 3 497 personer
Gruppe 10: 18-24 år og 40-44 år: 4 115 personer
Gruppe 11: 25-39 år: 5 749 personer

Les mer om risikogrupper og underliggende sykdommer og tilstander som prioriteres hos FHI.

Innkalling

Alle innbyggere under 65 år

Alle innbyggere som har registrert seg i vaksinesystemet, vil få innkalling fra oss. Du får en melding på SMS når det åpner for at du kan gå inn og bestille din tid. Du får en bekreftelse på denne. 

Registrer deg her

Time til dose to får du tildelt når du møter opp til første time. Den andre dosen skal gis etter et fast intervall. 

Når får jeg vaksinen? 

Det er vanskelig å si når vaksinering av din aldersgruppe konkret vil begynne. FHIs vaksineringsscenario kan du lese her. 

Sted for vaksinering 

Alle som kalles inn via registreringssystemet på nett og bestiller tid gjennom samme system, blir innkalt til kommunens vaksineringslokale på nye Soltun i Solakrossen - Fredtunvegen 21. Når du mottar SMS om at det er din tur, får du også en lenke med informasjon om dette med adresse og lignende du må vite rett før vaksinering.

Andre dose

Dersom du ble vaksinert med første dose av din fastlege, er det fastlegen som stort sett kaller deg inn til dose to. Hvis ikke sender kommunen deg en SMS med beskjed om din tid. 

Du skal ikke bestille andre dose via tilbud du får fra kommunen dersom du har avtale om dose to hos fastlegen! Dette er for å få riktig tidsintervall mellom første og andre dose. 

Intervall mellom dose en og to 

Alle som vaksineres på Soltun av kommunen, får tildelt time til dose to via SMS. Denne er 9 uker etter første dose, med mindre annen beskjed er gitt grunnet din helse. 

Deg som ble vaksinert på Soltun uke 22: 

Alle vaksinerte utenom risikogruppene i uke 22, vil få  tilsendt andre time innen kort tid. Intervallet mellom dose en og to endret seg i forrige uke, fra 12 uker til 9 uker, og alle vaksinerte i uke 22 fikk dermed ikke umiddelbart ny time. Vi sender ut en SMS med det konkrete tidspunktet innen kort tid. 

Deg som ble vaksinert på Soltun i uke 20 og 21: 

Alle vaksinerte utenom risikogruppene i uke 20 og 21, fikk utdelt ny time om 12 uker. Dette skal endres til 9 uker etter føringer fra FHI. Dere vil dermed få ny time om 9 uker, og det første avtalte tidspunktet utgår. 

Deg som er i risikogruppe: 

For deg som er i risikogruppe 1 - 7 (65 år og eldre eller har underliggende sykdommer) skal vaksineres med et intervall på seks uker. 

Møt opp til dose to!

Det er veldig viktig at du møter opp til dose to! Du kan ikke booke om timen til et annet tidspunkt selv. Eneste grunn for å ikke møte opp til dose to, er om du har akutt sykdom, er innlagt på sykehus - eller er i karantene eller isolasjon. 

Hvis du ikke møter opp til dose to til avtalt tidspunkt, vil det gå lenger enn det anbefalte intervallet. 

Full beskyttelse oppnås én til to uker etter siste dose. FHI råder alle sterkt til å ta begge dosene og til avtalt tidspunkt. 

 

Risikogruppe 4 - 7

Deg som er risikopasient gruppe 4 til 7

Innkalling og vaksinering av deg fra 65 år og eldre, eller med underliggende sykdommer, har skjedd i samarbeid med fastlegene. Hvis du registrerer deg hos oss, og får beskjed om at du er i en av risikogruppe 4 - 7, vil du få innkalling sammen med din aldersgruppe. Fastlegene har gjort uttrekk av sine pasientlister og vaksinert sine risikopasienter. Dersom du mener du skal prioriteres nå, må du ta kontakt med din fastlege. Hvis fastlegen er ferdig med vaksinering, eller ikke vaksinerer i det hele tatt, kan fastlegen din sende en henvisning om at vi skal vaksinere deg. 

Det er Folkehelseinstituttet som bestemmer hvilke sykdommer og tilstander som skal prioriteres. Her finner du en liste over hvilke sykdommer og tilstander som gjør at man er i risikogruppe 4, 5, 6 eller 7.  

Mange fastleger er nå ferdige med vaksinering av sine risikopasienter. Fastlegene i Sola kommune har gjort uttrekk fra sine pasientlister og tilbudt vaksine til de som skal prioriteres. Dersom du mener du burde prioriteres, kan du ta kontakt med din fastlege, og fastlegen kan sende oss en beskjed om å prioritere deg. Dette sendes fra fastlegen din som en E-melding.

E-melding 

For at Sola kommune skal få beskjed om at du er i en av risikogruppene og skal prioriteres på nåværende tidspunkt, må da din fastlege sende oss en E-melding til Tananger legesenter v/ dr. Kristian J. Høines. Alle fastleger har mulighet til å sende E-melding. 

Du vil da bli innkalt prioritert i Sola kommune i løpet av kort tid. 

I risikogruppe eller ikke? 

Hvis du er usikker på om du er i en av risikogruppene eller ikke, skal du ta kontakt med din fastlege, som kan avklare dette. 

Praktisk informasjon

Hvor lang tid må jeg beregne ved oppmøte?

Selve vaksinasjonen tar bare et par minutter. Etter at du er vaksinert, skal du bli værende til observasjon i 20 minutter. Følg gjerne selv med på klokken når du venter. 

Hva må jeg huske på når jeg møter til timen min?

 • Ta med gyldig legitimasjon (pass, ID-kort, førerkort eller bankkort med bilde)
 • Bruk munnbind 
 • Ha på deg tøy som er enkelt å trekke opp (t-skjorte og lignende). 
 • Kom til avtalt tid - det er også viktig at du møter til avtalt klokkeslett. Det er viktig at du ikke kommer for tidlig, og heller ikke for sent, det skaper unødvendig kø. 

Kan jeg ha med meg ledsager?

Ja, dersom det er nødvendig. Det er også vakter utenfor og inne i lokalet som hjelper deg ved behov. 

Kan jeg dra med en gang jeg er vaksinert?

Du må vente i 20 minutter før du kan forlate lokalet. Dette er for å sikre at du har det fint etter vaksinering og ikke får bivirkninger. 

Får jeg bevis på at jeg er vaksinert?

Ja, dette vil du finne når du logger inn i Helsenorge. Dette er ikke det samme som et vaksinepass eller vaksinebevis. Vaksinepass er det nasjonale myndigheter som utvikler. 

Kan jeg møte opp til timen selv om jeg er syk?

Du skal være frisk når du kommer for å ta vaksine. Ikke kom dersom du har forkjølelsessymptomer, feber eller andre tegn på infeksjonssykdom.

Om vaksinen og vaksinering

Hva koster vaksinen?

Både vaksinen og selve vaksinasjonen er gratis.

Dersom du får SMS eller e-poster fra noen som krever registrering av bankkort eller lignende for å bestille tid til vaksinering, er det ikke fra kommunen. Vaksine er gratis for alle. 

Hvilke vaksiner er tilgjengelige?

Det er FHI som bestemmer hvilke vaksiner som blir godkjent i Norge. Les mer om vaksinen her.

Kan jeg velge hvilken vaksine jeg skal ha?

Nei. Du vil bli tilbudt den vaksinen vi har tilgjengelig når det er din tur.

Må jeg ta vaksinen?

Nei, det er frivillig å ta vaksinen. Nasjonale helsemyndigheter oppfordrer deg å ta vaksinen når du får tilbud om den.

Hvor mange doser må jeg ta?

Det varierer etter hvilken vaksine du får tilbud om. Den godkjente vaksinen som er tilgjengelig nå, er i to doser. Dose to settes etter 12 uker, med mindre du har fått annen beskjed (gjelder deg i risikogrupper). 

Er det bivirkninger fra vaksinen?

Alle vaksiner kan gi bivirkninger, men de fleste er milde og går raskt bort. Vaksinene er testet og godkjent for bruk. Eventuelle bivirkninger av vaksinene vil bli fulgt opp av FHI og i tett samarbeid med andre land.

Hva om jeg har andre sykdommer, kan jeg da ta vaksinen?

Ja, det kan du, med mindre du er syk med Covid-19 når du skal få vaksinen. Fastlegen kan også fraråde deg vaksinen av medisinske årsaken, men dette er i svært sjeldne tilfeller. 

Skal barn og unge under 18 år ta vaksinen?

Nei, barn og unge under 18 år vil i denne omgang ikke få tilbud om vaksine. Unntaket er visse barn i risikogrupper. Ditt barns fastlege vil vite om dette er aktuelt.

Reserveliste - kan du møte på 20 minutter?

I tilfelle forfall til avtalte timer, har vi en reserveliste for deg som kan møte på kort varsel.  

Reserveliste 

Frem til nå har vi ikke hatt vaksinedoser til overs, og det er usikkert hvor mye dette vil endre seg.

Du skal ikke føre deg opp på listen dersom du allerede har fått første dose av enten kommunen eller fastlegen din, eller allerede har en avtale om første dose. 

For å kunne møte den gjeldende dagen, må du heller ikke være syk, i karantene eller isolasjon eller ha tatt en annen vaksine de siste syv dagene. 

Etterregistrering av vaksine fra utlandet

Fastlegene avventer avklaringer fra FHI 

Det jobbes nasjonalt med å finne gode løsninger for vurdering av utenlandsk dokumentasjon på vaksinasjon, og det er fastlegene som ville kunne vurdere denne. Dette er ikke klart per i dag. Det er derfor ikke sikkert at fastlegen vil kunne registrere vaksinen din enda. Dokumentasjonen kan eventuelt arkiveres hos fastlege til senere registrering. 

Det avventes også i hvilken grad utenlandske koronapass blir gyldige i Norge. 

Andre prioriterte grupper

Studenter 

Studenter vil få tilbud om vaksine både der de bor og studerer, og fra hjemkommunen sin om de er folkeregistrerte der. Som student bør du planlegge ut i fra hvor du oppholder deg når dose to settes. Begge doser skal settes i samme kommune. 

Utenlandsstudenter 

FHI har anbefalt at vi prioriterer utenlandsstudenter, og at de skal være fullvaksinerte før utreise til høsten.

Dersom du bor i Sola, og er utenlandsstudent eller skal på utveksling til høsten, kan du sende oss dokumentasjon på dette og fylle ut et skjema. Vi vil da kalle inn til vaksinering så snart vi har anledning. 

Les informasjonen øverst i skjemaet før du leverer det.

Sjøfolk

Sjøfolk prioriteres ikke som gruppe, men vi prøver så godt vi kan å legge til rette for at du kan få vaksine noe tidligere, eller med kortere intervaller slik at det passer med tiden du er i land. Sjøfolk kan ta kontakt på vår vaksinetetelefon 912 42 857 (tid hverdager mellom kl.8-10), eller sende en e-post til koronavaksine@sola.kommune.no

Koronasertifikat

Ved å logge inn på www.helsenorge.no kan du se ditt koronapass. Dette bekrefter at du er vaksinert. Det er viktig at du etter vaksinasjon sjekker at opplysningene stemmer. 

Dersom du oppdager feil 

Hvis du ser en feil, enten at det mangler opplysninger om din vaksinering eller er mangelfull informasjon, skal du ta kontakt med den som vaksinerte deg. 

Hvis du ble vaksinert hos fastlegen din eller i samråd med din fastlege, må du ta kontakt direkte dit for å rette i opplysningene om vaksineringen. 

Hvis du ble vaksinert av Sola kommune på vaksineringslokalet Soltun skal du registrere deg i vårt kontaktskjema og beskrive hva feilen er. Vi vil dermed kontakte deg via telefon for å rette opp i feilen. 


 

Mer informasjon

Koronavaksinasjons-programmet

Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som er ansvarlige for å godkjenne vaksiner og hvordan de skal tildeles. Du finner derfor mer informasjon på Folkehelseinstituttet sine nettsider

Spørsmål?

Har du behov for å kontakte kommunen med spørsmål du ikke finner svaret på her eller hos FHI? Da kan du sende en e-post til koronavaksine@sola.kommune.no 

Vi ber deg om å ikke sende sensitive personopplysninger eller personnummer over e-post.

 

Klikk for stort bilde