Trenger du hjelp? Ønsker du å hjelpe?

Sola kommune og andre myndigheter gjør nå det vi kan for å vaksinere alle som ønsker det og begrense smitte i samfunnet vårt.

Ønsker du å hjelpe?

Sola frivillighetssentral ønsker kontakt med deg som har mulighet og lyst til å bidra, og få oversikt over hva ditt bidrag kan være.

Alle som melder seg må være friske, og ikke ha symptomer på luftveisinfeksjoner.

Ta kontakt med Sola frivillighetssentral hvis du trenger hjelp, eller hvis du kan bidra med noe for andre:

Sola frivillighetssentral
E-post: frivilligsentral@sola.kommune.no

Til deg som har det vanskelig

Her finner du oversikt over foreninger og organisasjoner som tilbyr hjelp og støtte.

Andre du kan kontakte:

• Alarmtelefonen er det nasjonale nødnummeret for barn og unge som er utsatt for vold, overgrep eller føler seg utrygge på andre måter. Voksne som er bekymret for et barn, kan også ringe. Åpent hele døgnet: 116 111.
  • BaRsnakk er et chattetilbud til deg med foreldre, eller andre nær deg, som har eller har hatt et rusproblem.
  • Kors på halsen er et tilbud til deg under 18 år bemannet av frivillige voksne fra Røde Kors. Åpent mandag - fredag kl. 14.00-22.00 på telefon: 800 333 21.
  • UngPrat er en samtaletjeneste til barn og unge mellom 13 og 24 som trenger noen å prate med.
  • Mental Helse hjelpetelefon er for alle som trenger noen å snakke med. Åpent hele døgnet: 116 123.
  • Kirkens SOS er for alle som vil snakke med noen. Åpent hele døgnet: 22 400 040. SOS-chat er åpent hverdager kl. 18.30 -22.30.
  • Foreldresupport er for omsorgspersoner som trenger hjelp og veiledning. Åpent hele døgnet: 116 123.
  • Vold- og overgrepslinjen er for deg som opplever vold i nære relasjoner eller er bekymret for noen du kjenner. Åpent hele døgnet: 116 006.
  • Anoynyme Alkoholikere (AA): 911 77 770.
  • Assistert Selvhjelp har laget et gratis mestringsverktøy som kan være til god hjelp for å takle angst og uro i forbindelse med korona.

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Svar på de vanligste spørsmålene om koronaviruset finner du på Helsenorge. Sjekk gjerne temasidene til FHI (folkehelseinstituttet) om korona. Har du spørsmål om de nasjonale tiltakene og rådene som blir bestemt, kan du finne svar på regjeringen.no.

Folkehelseinstituttets veiledningstelefon

Folkehelseinstituttet gir råd og veiledning på tlf. 815 55 015 (åpen hverdager 08.00-15.30).

Kommunens sentralbord

Sola kommune besvarer generelle spørsmål på sentralbordet 51 65 33 00 (åpent hverdager 09.00-15.00).

Andre henvendelser til kommunen

Har du noe på hjertet som du mener kommunen bør være klar over eller noe du finner problematisk for tiden? Da kan du ta kontakt med oss i kommunen på ansvarforhverandre@sola.kommune.no.