Turist i Sola

Vurderer du å besøke Sola i sommer? I så fall vil du ikke angre. Kommunen har mange flotte tilbud og god plass for gjester. 

Strandliv i Sola 

Sola er velkjent for vakre strender. Rett vest for flyplassen finner du Solastranden, som tidligere har blitt kåret til en av verdens flotteste. Nedover ligger strendene og flotte svaberg på rekke og rad; Regestranden, Ølbergstranden og Vigdelstranden, og videre til strender sør i vår nabokommune Klepp. En fottur 5 kilometer sør fra Solastranden kan anbefales for deg som ønsker en fin tur med mulighet for å ta seg en dukkert rundt hver sving.

Les om alle kommunens flotte badeplasser her. 

Lek og historisk vandring i Tananger

Tananger har en lang og tradisjonsrik historie, og som opprinnelig gammelt lossted er det nevnt i skriftlige kilder så tidlig som i 1608. Havna er dyp og historisk et viktig stopp på vei nordover. Sett av tid til en historisk sentrumsvandring. På Kystkultursamlingen kan du lære mer om spennende historie om stedet og se samlingen av flotte seilskuter. I nærheten finner du også et sentrumsområde med mulighet for shopping, mat, og en kort spasertur fra havna ligger Midgardsparken – et ideelt sted for piknik og aktiviteter for små og store med hinderløyper og lekeapparater.

Spennende historie fra Bronsealderen og Vikingtiden

Sola hadde en real storhetstid under Bronsealderen. Gravhaugene på Rege er et av de største og rikeste arkeologiske funnene i Norge, hvor syv store gravhauger lå. Området gir deg i tillegg flott utsikt over Sola og Nord-Jæren. Gjenstander fra gravene ligger nå utstilt på Arkeologisk Museum i Stavanger. Domsteinane er et annet arkeologisk mysterium, en steinring som ble gjenopprettet i 2008. I midten anslås det å ha vært et alter, og ringen har en diameter på 22 meter.

Under Vikingtiden er slaget i Hafrsfjord en velkjent hendelse. Besøk det flotte området rundt Ytraberget, og lær om den gamle tufteborgen som lå der. Det ryktes at en av motstanderne til Harald Hårfagre lå i skjul på Ytraberget til slagets slutt. Området er fint og familievennlig for en spasertur, og på vestsiden er det ideelt for å ta seg et bad ved Ormen Lange.

Her kan du lese mer om turmuligheter i kommunen og finne merkede rundturer og stier.

For flere tips til flotte reisemål, både i Sola og på Nord-Jæren, kan du også besøke Region Stavanger og Ryfylke sine nettsider.