Tilskudd til spesielle miljøtiltak i jordbruket (SMIL)

Formålet med SMIL-midlene er å ivareta natur- og kulturminneverdiene i kulturlandskapet til jordbruket, og redusere forurensingen fra jordbruket, utover det som er forventet gjennom vanlig jordbruksdrift. Et viktig formål med ordningen er å jobbe mer målrettet med utgangspunkt i lokale behov, utfordringer og målsettinger. Kommunen utarbeider egen flerårig strategi for å møte de største miljøutfordringene i kommunen. Strategien viser hvilke tiltak som er prioritert og hvilke tilskuddssatser som kan gis.

Flerårig strategi for tilskudd til spesielle miljøtiltak i jordbruket (SMIL) 2015-2018. (PDF, 2 MB)

Hvordan søke?

Du kan lese mer om tilskuddsordningen, hvem som kan søke og søknadsmateriell på landbruksdirektoratet.no.

Aud-Åse Rosland Mjølsnes
Fagkonsulent Landbruk, seksjon landbruk og miljø

Sola kommune
Rådhusvegen 21