Kommunedelplan for klima og miljø 2021-2031 på høring

Hva handler planen om?

• Planen tar for seg de viktigste klima- og miljøutfordringene i Sola.
  • Målet er å få ned klimagassutslippene og at luft, jord og vann skal være rent og sunt for både mennesker, dyr og planter.
  • I en egen handlingsplan er det foreslått konkrete tiltak innenfor de ulike områdene.
  • Tiltakene vil legge til rette for en bærekraftig framtid i Sola.

FNs bærekraftsmål

• Denne planen er knyttet opp mot FNs bærekraftsmål, verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.
  • Planen tar stilling til hva Sola kommune kan gjøre for å bidra i arbeidet for en bærekraftig utvikling.
  • Bærekraftig utvikling betyr å gjøre verden til et bedre sted for de som er her nå, uten å ødelegge for de som kommer senere.
  • Dette innebærer blant annet å sikre sosial rettferdighet og god helse blant innbyggerne,cog stanse tap av naturmangfold og klimaendringer.

Planens innhold

Klima- og miljøplanen er delt inn i temaene Miljø og bærekraft, Sosial bærekraft og Økonomisk bærekraft, i tillegg til et kapittel om samarbeid.

Her finner du planen i sin helhet.

Her finner du handlingsplan, planprogram og andre tilhørende dokumenter.

Her kan du lese en kortversjon av planen. (PDF, 5 MB)

Har du innspill?

Høringsrunden er nå avsluttet med høringsfrist 7. juni.

Ståle Undheim
Leder av Smartbykontoret/kommuneplanlegger