Sportsdans

Sportsdans, også referert til som selskapsdans og ballroom, består av ti danser som er fordelt i grenene standarddanser og latinamerikanske danser. Standarddansene er engelsk vals, tango, wienervals, slowfox og quickstep. De latinamerikanske dansene er samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble og jive.

Disse dansene har røtter som strekker seg langt bak i historien til forskjellige deler av verden, og kommer fra og er inspirert av en rekke kulturer som i møte med den vestlige kulturen har utviklet seg til det vi i dag kaller sportsdans. Man forbinder ofte sportsdans med «Skal vi danse», ekstravagante klær med glitter og paljetter, rytmisk musikk og noe som raskt fanger alles øyne og oppmerksomhet i ett rom.

Hva gjør vi på timen?

Vi danser til en rekke ulike musikksjangre, alt fra rolige sjelfulle toner til rytme bonansa og dagens popmusikk. Det vil med andre ord være spennende og variert musikk på kurset. Vi jobber med å bygge opp teknikk, musikalitet og uttrykk. Det sosiale samspillet og evnen til å samarbeide og jobbe i gruppe er også noe vi jobber med. Timen vil i varierende grad være inspirert av showjazz og kreativt arbeid.

Deltagerne vil også få mulighet til å opptre på små og store arrangementer, både i nærmiljøet og på kulturhuset.

Hvem kan delta?

Timen er for alle fra 10. klasse og opp (ingen øvre aldersgrense).

Alle våre dansetimer passer for både gutter og jenter som like å danse og bevege på seg, og timen tilpasses etter gruppen og deres nivå. Det er ikke nødvendig å ha med seg partner, her danser alle med alle.

Hvor og når er undervisningen?

Tirsdager 19.30-20.30 i Kornbergveien 23