Gitar og el-gitar

På Sola kulturskole kan du få opplæring i både akustisk gitar og el-gitar, avhengig av hva du er interessert i og eventuelt hvilken gitar du allerede har hjemme.

Hva gjør vi på timen?

Undervisningen foregår med noter, besifring (akkorder) og tabulatur. Vi bruker lærebok som utgangspunkt, men kan også etterhvert supplere med musikk etter elevens ønske. Eleven kan lære seg å spille mange forskjellige stilarter, for eksempel vise, klassisk, blues, pop og rockestiler.

Elevene får også mulighet til å opptre på små og store arrangementer, både i nærmiljøet og på kulturhuset.

Hvem kan delta?

Undervisning i gitar er for 2. klasse og oppover. 

Hva trenger du?

Kulturskolen har ikke gitar til utleie, så du må eie eller kjøpe din egen for å få opplæring i dette instrumentet. Det er best å snakke med læreren din før du går til innkjøp av ny gitar.

En nybegynner kan spille på el-gitar eller akustisk gitar. Det er ikke slik at alle må spille akustisk gitar før de får begynne på el-gitar. Musikkstil og pris (el-gitaren koster litt mer enn akustisk gitar) er hovedforskjellene mellom de to gitartypene. Velger du el-gitar trenger du også en gitarforsterker.

Hvordan er undervisningen organisert?

Vi tilbyr undervisning i gitar både på Sola kulturhus, Tananger kulturstasjon, og på Haga skole. Undervisningen foregår individuelt, eller i små grupper på 2-3 elever med utvidet undervisningstid. Det er også muligheter for samspill.

Kontaktinfo

Sola kulturskole
E-post
Telefon 51 65 34 61