Saksofon

Saksofon er et instrument i treblåsfamilien.

Hva gjør vi på timen?

Vi lærer først å få lyd på instrumentet. Så lærer vi én og én tone, og samtidig hvordan den skrives med noter. Vi øver på å puste og blåse godt, få fin lyd og så etter hvert flere og flere melodier.

Hvem kan delta?

Vi tilbyr vanligvis undervisning i klarinett fra 3. klasse. Før dette anbefaler vi å få en grunnopplæring i musikk gjennom Musikklek (1.-2. klasse) eller Musikkarusell (2.-4. klasse).

Hva trenger du?

Kulturskolen har noen saksofoner til utleie, så det trenger du ikke eie selv. Leiepriser finner du her.

Hvordan er undervisningen er organisert?

Vi tilbyr undervisning individuelt eller i små grupper på 2-4 elever, ut i fra hva som er praktisk mulig og pedagogisk hensiktsmessig. Til konserter og prosjekter har vi ofte samspill, og øver da periodevis i grupper.

Undervisningen foregår i kulturskolens lokaler på Sola kulturhus.Som en del av undervisningstilbudet får du også mulighet til å opptre på små og store arrangementer, både i nærmiljøet og på kulturhuset.

Saksofon er et flott soloinstrument, men egner seg også ypperlig til samspill. Det anbefales å melde seg inn i Skolekorpset Sola i tillegg og dermed få mulighet til samspill og fint sosialt fellesskap i korpset. Dette gir både økt læring og motivasjon. Les mer om skolekorpset Sola her.

Kontaktinfo

Sola kulturskole
E-post
Telefon 51 65 34 61

Adresse

Sola kulturhus
Kongshaugveien 32
4050 Sola