Trombonen ligner litt på en trompet, men den er en del lengre. Der man på en trompet har ventiler man trykker ned for å lage forskjellige toner, har trombonen en "slide" som dras inn og ut for å lage tonene. Trombonen har mørkere toner enn trompeten, men ikke så mørke som en tuba.
Hva gjør vi på timen?
På timen øver vi på hvordan vi får lyd i en trombone, og hvordan vi kan lage forskjellige toner. Vi lærer noter og øver på både kjente og ukjente sanger. Av og til øver vi på å herme etter hverandre, andre ganger prøver vi å spille helt forskjellig. Noen ganger komponerer vi også vår egen sang hvis vi får lyst!
Som en del av undervisningstilbudet får elevene også mulighet til å opptre på små og store arrangementer, både i nærmiljøet og på kulturhuset.
Hvem kan delta?
Siden trombonen er nokså lang og tilpasset voksne, er det vanlig å vente med å begynne å spille trombone til 12–13-års alder. Mange velger å begynne på et annet messinginstrument, for deretter å byttet til trombone når man har blir litt eldre.
Undervisning i trombone er vanligvis fra 3. klasse og oppover.
Hva trenger du?
Sola kulturskole har ikke trombone tilgjengelig til utleie, så eleven må melde seg inn i sitt lokale skolekorps for å få låne en trombone.
Hvordan er undervisningen organisert?
Undervisningen foregår på Sola kulturhus eller på en skole der korpset har tilhørighet. Undervisningen kan foregå én til én eller i små grupper på 2–3 personer. Enkeltundervisning varer normalt i 20 minutter, men varighet på timen vil variere ut ifra hvor mange som er med i gruppa.
Trombonen er et flott soloinstrument, men vi anbefaler likevel at alle som spiller et slikt instrument også deltar i skolekorps. Det er mange fordeler ved å spille sammen med andre - du lærer mer, det er motiverende og sosialt.
Ved å være med i korpset spiller elevene mye mer enn de som kun går på timer, og lærer dermed instrumentet raskere.
Mer informasjon
Søk plass
