Flere Farger

Tor Høyvik, BT

Flere farger 2024

Flere Farger Sola skal i gang med sitt andre prosjektår etter stor suksess av gjennomføringen i 2023. Vi møtte så mange flotte deltagere gjennom fjorårets prosjekt og i oktober 2023 var det ca. 3000 barn og voksne i Sola Kommune som så forestillingen Gjenklang på Sola kulturhus. Vi er nå klare for et nytt og spennende Flere Farger år med ny forestilling høsten 2024! 

Dette er et spennende kulturprosjekt for barn og unge i kommunen hvor vi ønsker å lære sanger og danser fra hele verden. 

Gjennom våren 2024 inviterer vi til åpne møteplasser hvor vi blir kjent med hverandres kulturer og tradisjoner og deler og lærer sanger og danser med hverandre. 

Fra høsten 2024 blir det faste øvinger hvor vi sammen skal lage den store Flere Farger Sola forestillingen! Det blir skoleforestillinger og kveldsforestillinger på hovedscenen på Sola Kulturhus i oktober.

Hvem kan delta?

4. klasse og oppover (25 år). 

Tilbudet er gratis! 

Hvor og når er øvingene?

Våren 2024: 

Uke 7- 12 (utenom uke 9, vinterferie): Åpne møteplasser i Tananger for alle
Tidspunkt: torsdager klokken 14:30 – 16:00 (dørene åpner 14:00)
Hvor: FeelGood Ungdomshus, Tananger ungdomsskole. 
Første øving er torsdag 15. februar.

Uke 14 -   23: Åpne møteplasser og øvinger på Sola Kulturhus for alle. 
Tidspunkt: torsdager klokken 17:00 – 18:30 
Hvor: Sola Kulturhus. 
Viktig! Alle som har deltatt i Tananger vil da også være velkomne til å være med her også, i forlengelsen av oppholdet vårt i Tananger. 

Det vil ikke være øvinger i uke 9, 13 og 19

 

Høsten 2024: 
Det vil være faste ukentlige i uke 34 til og med uke 40. Det legges også opp til noen helgeøvinger ila høsten og ekstra øvinger i oppkjøringen til forestillingene.

Den første øvingen er åpen for alle, etter dette jobber vi produksjonsrettet og er avhengige at alle deltagerne stiller på alle øvingene. Mer informasjon kommer! 

Hva er Flere Farger Sola?

Liker du å danse? Synge? Stå på scenen? Da vil vi treffe deg!

Flere Farger Sola er et nytt og spennende kulturprosjekt for barn og unge i kommunen hvor vi ønsker å lære sanger og danser fra hele verden. 

På disse møteplassene blir vi kjent med hverandres kulturer og tradisjoner. Vi deler og lærer sanger og danser fra hverandres oppvekst som har gitt gode minner og som vi er glad i. Det kreves ikke at man kan synge, spille eller danse på forhånd.

Sangene og dansene vi lærer av hverandre vil vi sette sammen til en stor og fargerik festforestilling i hovedsalen på Sola kulturhus høsten 2024. Vi ønsker å skape begeistring, stolthet og bevissthet om det fantastiske mangfoldet vi har i Sola.

Er dette noe du har lyst å være med på? Kom og bli med!

Peder Graham Guttormsen

Vil du vite mer?

Du kan lese mer om Flere Farger, som er en del av del av det multikulturelle barne- og ungdomsprosjektet "Fargespill" som oppstod i Bergen i 2004 – HER 

Har du spørsmål kan du kontakte

flerefargersola@sola.kommune.no 

Telefon: 45444806 (Silje Helland, prosjektleder).