Slagverk hele uken!

4.-10. mars 2024 ble Slagverkfestivalen arrangert for 7. gang. 
I år var festivalen et samarbeid mellom Stavanger-, Sola- og Sandnes Kulturskole. Et flott samarbeid på tvers av kommunegrenser som er givende for både lærere og elever.

Organisering og logistikk

Festivalen viser at slagverklærerne kan mer enn å undervise. Det ligger mye organisering, logistikk og tilrettelegging når elever i alderen 9-19 år skal involveres. 
I løpet av uken deltok 210 elever, og 64 workshops ble avholdt på de tre kulturskolene til sammen. Den ukentlige undervisningen utgikk. I stedet kunne elevene velge mellom flere workshops hver eneste dag. Tilbudet var bredt, og dekket flere sjangre fra bossanova til metal. Det ble undervist i trommesett, skarptromme teknikker, melodiske instrument og steeldrums. Elevene kunne velge om de ville delta i Sandnes, Sola eller Stavanger.

Gjestelærer

Festivalen ble toppet med en intensiv øvingshelg med avsluttende konsert i Sola Kulturhus. 83 slagverkelever i alderen 9-19 år var påmeldt til helgen. Hit kom også Ernst Wiggo Sandbakk og Eirik Tveten.  Eirik er nyutdannet ved Jazzlinja på NTNU, bor i Trondheim og spiller boogie woogie, rag time, blues og Oscar Peterson-repertoar så busta fyker! 

Gjestelærer Ernst Wiggo Sandbakk var konferansier under konserten.  - Klikk for stort bilde

Den godt voksne trommeslageren Ernst Wiggo Sandbakk har preget Trondheims musikkliv i 45 år,  blant annet som studiomusiker (for DumDum Boys, Hans Rotmo, Henning Sommerro og flere jazzutgivelser) og lærer på NTNU Jazzlinja. Sandbakk er godt kjent for flere generasjoner av trommeslagere med sine lærebøker.  
Duoen kaller seg fra Supercharger, og ønsker å hurtiglade publikum i det ganske land. 

Fredag fikk deltakerne oppleve en humørfylt og inspirerende konsert som en kick-off og oppladning til øvingshelgen.

 

Avslutningskonsert

Scenen i Hovedsalen til Sola Kulturhus var full av melodiske instrument og trommesett. 
I løpet av helgen var elevene delt i 5 grupper. Alle hadde fått undervisning i både trommesett og melodiske instrument som de fikk vist frem under konserten.  Helgen var et eldorado for slagverkentusiaster. 
I tillegg deltok en komp gruppe med elever og lærere fra Stavanger Kulturskole. Disse satt en ekstra spiss på låtene som ble fremført på konserten. 
Gjest, Ernst Wiggo Sandbakk, var over seg av begeistring for nivået på elevene og ikke minst for organiseringen av festivalen som han mener er unik i sitt slag.