Kunstnerbolig på Rott

  • Kunstnere kan booke gratis opphold i kunstnerbolig (leilighet) på øya Rott i Sola kommune. 
  • Boligen er disponibel mellom 24. april - 11. juni, og i månedene september og oktober.  
  • Boligen lånes ut i minimum 2 uker i strekk. 
  • Boligen passer ikke for kunstproduksjon som krever stort areal. 
  • Søknadsfrist kommer

 

Hvem kan booke kunstnerboligen?

Profesjonelle kunstnere og kulturarbeidere kan søke om arbeidsopphold på Rott. Søkeren må kunne dokumentere profesjonell yrkesmessig virksomhet som kunstner gjennom utdannelse og/eller praksis (for eksempel utstillinger, forestillinger, tekstutgivelse eller musikkutgivelse).

Kunstnerboligen er tilgjengelig for kunstnere innen alle kunstarter, og skal bidra til at kunstnere kan få arbeide med sine prosjekter over tid i et nytt miljø. Det stilles ingen krav om kunstproduksjon under oppholdet.

Prioriteringskriterier

Kunstnere som ikke har hatt kunstneropphold på Rott tidligere, vil bli prioritert i følgende rekkefølge:

  1. Kunstnere med tilhørighet til Sola.
  2. Kunstnere med tilhørighet til Rogaland.
  3. Kunstnere fra inn- eller utland som ønsker et arbeidsopphold på Rott. 

Litt om Rott

Rott er et vakkert sted i havgapet, drøyt tre kilometer fra land på Tananger i Sola kommune. Rott består av to øyer, Øynå og Heimøynå. Begge øyene er på det lengste 1,5 km lange. Det er tre fastboende på øya, i tillegg til mange ferieboliger. Det finnes ingen butikker på Rott. Her kan man finne ro og inspirasjon til kreative prosesser. Du må være forberedt på stillhet og ensomhet, men kan også plutselig bli del av gode sosiale nettverk. 

Litt om kunstnerboligen

Kunstnerboligen finner du på Sagå, en bygning med en fascinerende historie. Kunsterboligen er en leilighet i tredje etasje. I tillegg til denne, rommer bygningen et festlokale i andre etasje og kaffebar i første etasje. Sagå drives som en stiftelse. 

Bilde av Sagå på Rott - Klikk for stort bildeSagå på Rott. Kunsterboligen er en leilighet i tredje etasje. Stiftelsen Sagå på Rott

Soveplasser

Leiligheten har to sovealkover med en seng på 150 cm og en seng på 120 cm. Dyner og puter på stedet.

Mat og utstyr

Ved et opphold i kunstnerleiligheten må du ta med deg alt du trenger av mat, drikke og personlige artikler til oppholdet, da det ikke er noen butikker på Rott. Du må også ta med sengetøy og håndklær, både til personlig bruk og til kjøkkenet.  Det er ikke tiltatt med røyking inne i leiligheten. 

 


Transport

Transport må du sørge for selv, enten i form av egen båt, eller ved å bestille transport (dette må du betale selv). Ved utleie får du oppgitt transportmuligheter du kan booke. 

Internett

Det er dessverre ustabilt wi-fi nett på Sagå. 

Foto av sjøhus på kaien, og Sagå på Rott.  - Klikk for stort bildeVilt og vakkert på øya Rott. Sagå er det gule huset til høyre.

Kontakt

Morten E. Hansen
Tlf: 51653361
Mail: morten.hansen@sola.kommune.no