Sola kommune

Om Sola

Sola kommune ligger i Rogaland, og strekker seg fra innerst i fjorden til ytterst i havgapet. Sola er kanskje aller mest kjent for sine vakre strender og maritime natur. Her finner man blant annet Norges lengste kyststi, som går gjennom et variert terreng langs sjøen. Kommunevåpenet til Sola illustrerer nettopp havet og Hafrsfjord. 

Allsidig og moderne

Sola kommunes visjon er «Ansvar for hverandre», som uttrykker kommunens ansvar for innbyggerne, og innbyggernes ansvar for hverandre. Kommunen er allsidig og moderne – Sola kulturhus har et bredt kulturtilbud for store og små, og kommunen er også viktig for næringslivet i regionen, med viktige knutepunkt som Stavanger Lufthavn Sola og Risavika havn.

Rik historie

Historisk har Sola hatt en viktig rolle, og er rik på spor etter menneskers virksomhet – fra steinalder via bronsealder, vikingtid og frem til i dag. Rike gravfunn, fornminner og spor etter store gårder forteller om en storhetstid helt tilbake til bronsealderen. Kjente navn fra vikingtiden er Harald Hårfagre og Erling Skjalgsson, begge markante skikkelser i Norgeshistorien.

  • Ordfører: Ole Ueland
  • Varaordfører: Jan Sigve Tjelta
  • Rådmann: Ingrid Nordbø
  • Kommunenummer: 1124
  • Organisasjonsnummer: 948243113
  • Areal: 69 km²
  • Antall husstander: Om lag 8700
  • Antall innbyggere: 26 282 (per 1.oktober 2017)

Om Sola

Fakturaadresse

Post: 
Sola kommune, fakturamottak
Postboks 234
4097 Sola

Elektronisk: 
9908:948243113

Kommunevåpen og grafisk profil
Sola kommune ansvar for hverandre logo sidestilt - Klikk for stort bildeSola kommune ansvar for hverandre logo sidestilt Sola kommune sidestilt logo uten slagord - Klikk for stort bildeSola kommune sidestilt logo uten slagord  
Kommunevåpen - Klikk for stort bildeKommunevåpen Sola kommune logo sentrert - Klikk for stort bildeSola kommune logo sentrert  

 

Verdier

Våre verdier i Sola kommune:

Troverdighet

Tillit

Lojalitet

Respekt

Omsorg

Medinnflytelse

 

 

 

 


     

Kontaktinfo

Sola kommune
Tlf: 51 65 33 00

Adresse

Besøksadresse
Sola kommune
Kanalsletta 3
4033 Stavanger

Postadresse
Sola kommune
Postboks 99
4097 Sola

Kart