Nå er vi 28.156 solabuer

Sola kommune vokser mest av kommunene i Rogaland. 

Bilde av glade elever ved Skadberg skole - Klikk for stort bildeVi har de siste månedene blitt 206 flere innbyggere i Sola. Elisabeth Tønnessen

3. kvartal 2022 økte befolkningen i kommunen med 206 innbyggere, viser de siste befolkningstallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Ved utgangen av juni var vi 27.950 solabuer, 30. september bodde det 28.156 små og store innbyggere i Sola.

Befolkningsveksten i kommunen vår fordeler seg slik:

  • Fødselsoverskudd: 47 personer
  • Nettoinnflytting: 159 (av disse er 107 innflyttere fra utlandet og 52 fra andre kommuner i landet) 

Sola-ordfører liker godt de siste befolkningstallene. Sola er den kommunen i Rogaland som vokser mest. Bare Utsira (2 ny innbyggere) har i prosent en større befolkningsvekst enn Sola. 

- Dette liker vi og vi arbeider hver dag med å være en attraktiv kommune å bo i, sier Slethei som gleder seg over den siste befolkningstatistikken og befolkningsveksten. 

- Det er spesielt kjekt med veksten i fødselsoverskuddet, for vi har plass til til mange nye, unge solabuer både i barnehager og skoler, sier Slethei.

Grafisk framstilling av befolkningsveksten i kommunene i Rogaland i 3. kvartal 2022.  - Klikk for stort bildeBefolkningsutvikling i Rogaland 3. kvartal 2022