Dette kan vi hjelpe med
- Situasjoner hvor barn/ungdom viser tegn på at de ikke har det bra. Slike tegn kan være tristhet, engstelse eller sinne, stadige konflikter med voksne og andre barn/ungdom hjemme, på skolen eller i barnehagen.
- Situasjoner hvor foreldre strever med sykdom eller andre belastninger, og ønsker hjelp til å støtte barnet i denne situasjonen.
- Hvis du strever i foreldrerollen.
Hva tilbyr vi?
- I samtale med foreldre har vi fokus på hvordan foreldre selv kan hjelpe og støtte barn og ungdom når de har det vanskelig, eller har en atferd som oppleves som utfordrende.
- Familien kan få hjelp til å styrke relasjonen seg imellom og håndtere utfordringer som skaper stress.
- I samtale med barn/ungdom vil veileder prøve å forstå hvordan barnet/ungdommen opplever seg selv og sin situasjon. Vi kan også arbeide med tanker og følelser, øve på å mestre konkrete utfordringer eller annet som kan bidra til bedre psykisk helse og trivsel.
- For at barn og ungdom skal få det bedre, må de voksne som er rundt barnet ofte gjøre endringer slik at barnet/ungdommen opplever enda bedre støtte for god trivsel og utvikling. I tillegg til foreldrene vil dette særlig gjelde voksne som er viktige for barnet i barnehage og skole. Som en del av laget rundt barnet kan vi bistå i slikt samarbeid ved behov.
- Terapi for traumeutsatte barn - Trinnvis Sammen (PDF, 692 kB)
Trinnvis Sammen er en foreldreledet terapeutstøttet behandling for barn i alderen 7-12 år som har opplevd vanskelige eller skremmende hendelser og har reaksjoner som påvirker dem i hverdagen.
Vi arrangerer kurs i gruppe for foreldre. Ta kontakt via henvendelsesskjemaet.
Dette er et kurs for foreldre med barn i alderen 2-12 år som ønsker å gjenkjenne, forstå og respondere på barnets følelser på en måte som er nyttig for barnet.
Tuning in to kids (PDF, 302 kB)
- Tuning in to teens (TINT)
Dette er et kurs for foreldre med ungdom i alderen 13-18 år som ønsker å gjenkjenne, forstå og respondere på barnets følelser på en måte som er nyttig for ungdommen.
Tuning in to teens (PDF, 239 kB)
Dette er et kurs for foreldre til barn med autismespekterforstyrrelser og/eller ADHD i alderen 6-16 år. Målet med kurset er å styrke og støtte opp om sentrale foreldreferdigheter og har særlig fokus på positiv samhandling og selvstendighetstrening.
Glennekurs (PDF, 44 kB)
Hvordan kontakter du Familiesenteret?
Du trenger ingen henvisning for å ta kontakt med oss. Ta kontakt via elektronisk henvendelsesskjema nedenfor.
Henvendelsesskjema til Familiesenteret
Besvar alle spørsmålene så godt du kan slik at vi får nok informasjon til å forstå hva du/dere trenger hjelp til. Helsesykepleier, fastlege, barnehage, skole eller andre kan ved behov hjelpe deg med å fylle ut skjemaet.
Du vil få tilbakemelding fra oss i løpet av en uke etter mottatt henvendelse.
For ytterligere informasjon om Familiesenteret kan du ta kontakt på telefon eller epost. Ikke oppgi sensitiv informasjon på epost.
Journalføring og innsyn
Det opprettes helsejournal på alle som mottar hjelp fra Familiesenteret. Journalen skal bidra til faglig forsvarlig oppfølging. Hovedregelen er at det opprettes journal på barnet/den unge og at foreldre/foresatte har rett til innsyn i samtlige opplysninger som omhandler barnet.
Familiesenteret bruker tilbakemeldingsverktøyet Feedback informert tjeneste (FIT) for å få tilbakemelding fra dere om dere opplever positiv utvikling og godt samarbeid.
Mer informasjon
Ris og ros
Hvis du mener at du ikke får nødvendig hjelp eller er misfornøyd med tilbudet, kan du sende en klage til lederen av Familiesenteret. Forklar hva du er misfornøyd med og hvilke endringer du ønsker.
Dersom du er fornøyd med tjenesten vil vi gjerne høre om det også.
NB! På grunn av personvern må du ikke skrive personopplysninger her.